Bra att veta inför besöket

Hur betalar vi?

Är ni en grupp är det uppskattat om ni kan ha förberett betalning innan så en betalar för hela gruppen. Då går det mycket snabbare i kassan.
Ni betalar när ni anländer till LASERDOME/ PRISON ISLAND. Anmäl er i kassan så tar personalen hand om er.

Hur många celler får vi tillgång till?

Alla!
Ni väljer själv vilka celler ni vill prova och klarar ni av en cell är det bara att gå på nästa cell.
Misslyckas ni kan ni välja att köra samma cell hur många gånger som helst -eller ta någon annan cell istället.
Tänk på att vissa celler går på tid -desto snabbare ni klarar cellen -desto högre poäng. Ni kan alltså göra om en cell ni redan klarat -för att få ännu högre poäng.
Maxpoängen presenteras på skylten utanför cellen. Ge aldrig upp!

hitman

Vilka kläder är lämpliga?

Oömma bekväma kläder och skor. I vissa celler krävs det att man kryper, klättrar, balanserar etc medans i andra celler krävs det ”bara” att man använder skallen..

Prison29

Prison24_1_

Behöver man hålla reda på poängen?

Nej alla poäng lagras på er elektroniska nyckel. I korridoren finns tv monitorer där ni kan se alla lagens poäng i realtid. Efter besöket lämnar ni in nyckeln i kassan och får era poäng utskrivna som bevis på er oerhörda intelligens och samarbetsförmåga -eller avsaknad därav

Behöver man hålla reda på tiden?

Nej. Kör på så länge er nyckel funkar. När tiden löpt ut slutar er elektroniska nyckel att fungera och det är dags att sammanställa lagets resultat. Lämna nyckeln till personalen så får ni en utskrift på lagets prestationer!

Hur lång tid behöver man för att klara alla celler?

Svårt att svara på men vi rekommenderar 2-3h för de flesta. Hur många celler ni klarar beror på ert lags samarbets och -slutledningsförmåga! Se länk för aktuella highscore

Är Prison Island handikappanpassat?

Att ta sig in i Prison Island samt fram till cellerna är anpassat, däremot inne i cellerna krävs att hela eller delar av laget kan gå, krypa, klättra, balansera, kasta, trycka på knappar, lyssna på musik etc. så det beror på graden av handikapp och hur många i laget som är handikappade. Du får ta hjälp av dina lagkamrater i de celler där det behövs -det är lagets samarbetsförmåga som avgör -inte den enskilda individens insats!

Dörren låses inte upp fastän lampan lyser grönt?

Er tid är slut -lämna nyckeln till personalen i kassan och hämta ut ert resultat!

Vilken ålder passar Prison Island för?

För att klara av besöket själv bör barn vara minst 9-10 år. I sällskap med äldre syskon eller vuxen är det sällan några problem!
Det viktiga för barnen är inte max poäng utan att ha max kul!
De bästa lagen är oftast de med blandade åldrar -och livserfarenhet..

Jag är gravid, funkar det?

I vissa celler krävs det att man kryper, balanserar m.m. men du får ta hjälp av dina lagkamrater om magen är i vägen -så får du peppa och mästra istället

Vi klarar inga celler, vad beror det på?

Vi avstår att svara på den frågan..

Finns det läskiga djur eller nåt?

Nej inget sådant. Och ingen Gunde Svan..